Del Hvordan kan jeg bli skuespiller? 5 tips

Hvordan kan jeg bli skuespiller? 5 tips

Født teaterape?
Her er 5 tips til deg som drømmer om en skuespillerkarriere!

Uddan deg selv

Som de sier, øvelse gjør mester! Enten ditt målbilde er Hollywood, Nationaltheatret store scene eller du ønsker å få avanserte statister med replikker, er utdanning nøkkelen til suksess. I dag er det flere seriøse teaterskoler å velge mellom. Sjekk ut Statens Teaterhøgskole, Westerdals Oslo ACT, Kunsthøgskolen i Oslo, Nord Universitet (Levanger Universitetet i Bergen, Kirkens Teaterskole, Drammen kulturskole. Kanskje det til og med finnes et introduksjonskurs nær deg - søk etter det i dag!

Jobb som statist

Å tjene ekstra penger som statist vil sannsynligvis ikke gjøre deg til en nasjonal kjendis over natten, men det vil gi deg et unikt innblikk i hvordan livet som skuespiller fungerer, både foran og bak scenen. Som en ekstra er også sannsynligheten stor for at du møter likesinnede med samme lidenskap som deg. Vinn vinn! Og for all del ikke glem at både Brad Pitt og Renée Zellweger jobbet som statister før karrieren startet.

Gå til auditions

I skuespillerbransjen får du som regel jobb ved først å prøvespille en rolle, på en såkalt audition. Her gjelder det å ha et åpent sinn, øve mye og komme godt forberedt. Kanskje får du ikke drømmerollen på første forsøk, men den blir bedre og bedre!

Les videre!

Kjenner du din Shakespeare? Kunnskap er A og O. Gå til biblioteket og pløy gjennom de store klassikerne. Øv så på å huske tekst. Les sonetter høyt foran speilet på badet eller resit Hamlet med en av skuespillervennene dine. Oppmuntre og gi hverandre konstruktive tilbakemeldinger.

Markedsfør deg selv

Som en ambisiøs skuespiller har du ikke råd til å være beskjeden. Bygg erfaring og gjør deg kjent med bransjen på auditions, ekstrajobber og nettverksarrangementer. Våg å være deg selv og stikk ut haken og du vil også være en å huske. Ikke glem å ha det gøy!

Lykke til!

Hilsen fra Statist.no

Registrer deg gratis for å søke oppdraget

eller skap konto med e-post
Allerede medlem? Logg inn her!
Se alle jobber
Se alle artiklene våre